![](https://img.smaczny.pl//p/m/128_128_1_1//p/z/11/dorota_1%20%286%29.jpg)
Dorota
Z nami od:
8 kwietnia 2006
Truskawkowiec
Na to pyszne ciasto truskawkowe składa się puszysty, jasny biszkopt oraz kremowa masa maślana i truskawki pokrojone na plasterki.
Faworki pieczone w piekarniku
Czy faworki można upiec w piekarniku?? Pewnie, że taaak :)
Te z piekarnika są chrupiące i mają znacznie mniej kalorii niż te smażone na głębokim tłuszczu.
![](https://img.smaczny.pl//p/m/128_128_1_1//p/z/724/ela_3.jpg)
Ella
Z nami od:
12 czerwca 2007
Ciasto z makiem na biszkoptach
Łatwe i szybkie do przygotowania, pyszne ciasto z makiem na biszkoptach to doskonała alternatywa dla tradycyjnych makowców.
![](https://img.smaczny.pl//p/m/128_128_1_1//p/z/12/1211480_22464960.jpg)
Ewelinka
Z nami od:
8 kwietnia 2006
Kruche i słodkie ciastka na Wielkanoc
To przepyszne, bardzo kruche i słodkie ciasteczka na wielkanocny stół.
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i pieczarkami
Nowy jesienny smaczek, i do tego jaki smakowity?? ;)
Zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem kalafiora, pieczarek, białej kapusty, wędzonego boczku, trochę wędzonej słoninki.
asienka19873
Z nami od:
7 lutego 2012
![](https://img.smaczny.pl//p/m/128_128_1_1//p/z/4440/thumb_under_sun___edited_by_tunderka.jpg)
Barbarka
Z nami od:
13 grudnia 2008
W mojej ksiazce umieszczam przepisy , ktore bardzo czesto wykorzystuje , bo ich smaki akceptuje moja rodzina.Preferuje przepisy nie wymagajace dlugiego czasu przygotowywania , poniewaz sadze , ze oprocz kuchni sa inne miejsca i czynnosci godne mojej uwagi. W mojej kuchni nie uzywam przypraw typu vegeta, chyba ze przepis tego restrykcyjnie wymaga...Preferuje skladniki naturalne . Uzywam bardzo duzo warzyw.
![](https://img.smaczny.pl//p/m/128_128_1_1//p/uzytkownik.jpg)
Halina
Z nami od:
7 maja 2006
Moja książka bedzie zawierać przepisy nie tylko na ciasta, ale również na inne potrawy. Przepisy te bedą do wykonania łatwe i trudniejsze ( pracochłonne), zwyczajne oraz bardziej luksusowe, tańsze i droższe. Myslę że kazdy znajdzie coś dla siebie.