Nowy jesienny smaczek, i do tego jaki smakowity?? ;)
Zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem kalafiora, pieczarek, białej kapusty, wędzonego boczku, trochę wędzonej słoninki... tak dla smaku i aromatu ;)
To jednogarnkowe danie jest proste do zrobienia, dosyć tanie i dużo wychodzi - spory rondel - także można się zdrowo najeść - obiad z kilkoma dokładkami lub obiad na dwa dni ;) Wasz wybór! ;)
Świetnie smakuje ona z dodatkiem ogórków kiszonych. Ale sama w sobie jest też wspaniałym dodatkiem do pieczonych mięs. Zapewniam, że takie danie obiadowe będzie wspaniałym pomysłem na obiad, i to obiad o każdej porze roku :)
Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w plasterki. Kalafiora opłukać i podzielić na różyczki. Pieczarki opłukać i pokroić w plasterki. Białą kapustę i por opłukać i pokroić (por w półplasterki). Wędzony boczek i słoninę pokroić w kostkę.
Do d...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
Dziękuję, mam nadzieję, że ta zapiekanka będzie Wam smakować :)
Ja chyba tez cos takiego zrobie
Apetycznie wygląda, dziś ją zrobię.