![](https://img.smaczny.pl//p/m/128_128_1_1//p/z/11/dorota_1%20%286%29.jpg)
Dorota
Z nami od:
8 kwietnia 2006
Dżem truskawkowy z aromatyczną nutką cynamonu
Sezon truskawkowy w pełni, gdzie się spojrzy tam stoisko z truskawkami ;) Teraz obrodziły też truskawki z ogródków, z działek.
![](https://img.smaczny.pl//p/m/128_128_1_1//p/z/724/ela_3.jpg)
Ella
Z nami od:
12 czerwca 2007
Extra kruche ciasto z porzeczkami i masą śmietankową
To zupełnie nowy pomysł na bardzo kruchutkie ciasto z maślaną nutką, na nim po upieczeniu rozkładamy na przemian słodkie warstwy: masy śmietankowej i masy porzeczkowej - z czerwonych porzeczek, a na górze rozsypujemy kruchą migdałową posypkę i gotowe ciasto schładzamy w lodówce.
![](https://img.smaczny.pl//p/m/128_128_1_1//p/z/12/1211480_22464960.jpg)
Ewelinka
Z nami od:
8 kwietnia 2006
Maślane ciasto z serem
Bardzo łatwe, szybkie i smaczne ciasto z serem na maślankowym spodzie. To coś innego i pysznego dla miłośników sera i serników - to taka mała odmiana sernika ;)
asienka19873
Z nami od:
7 lutego 2012
Lemon Curd, cytrynowy krem
Bardzo cytrynowy orzeźwiający krem :)
Napoleonka budyniowa bez pieczenia
Polecam z sosem malinowym!
![](https://img.smaczny.pl//p/m/128_128_1_1//p/z/4440/thumb_under_sun___edited_by_tunderka.jpg)
Barbarka
Z nami od:
13 grudnia 2008
W mojej ksiazce umieszczam przepisy , ktore bardzo czesto wykorzystuje , bo ich smaki akceptuje moja rodzina.Preferuje przepisy nie wymagajace dlugiego czasu przygotowywania , poniewaz sadze , ze oprocz kuchni sa inne miejsca i czynnosci godne mojej uwagi. W mojej kuchni nie uzywam przypraw typu vegeta, chyba ze przepis tego restrykcyjnie wymaga...Preferuje skladniki naturalne . Uzywam bardzo duzo warzyw.
![](https://img.smaczny.pl//p/m/128_128_1_1//p/uzytkownik.jpg)
Halina
Z nami od:
7 maja 2006
Moja książka bedzie zawierać przepisy nie tylko na ciasta, ale również na inne potrawy. Przepisy te bedą do wykonania łatwe i trudniejsze ( pracochłonne), zwyczajne oraz bardziej luksusowe, tańsze i droższe. Myslę że kazdy znajdzie coś dla siebie.