To zupełnie nowy pomysł na bardzo kruchutkie ciasto z maślaną nutką, na nim po upieczeniu rozkładamy na przemian słodkie warstwy: masy śmietankowej i masy porzeczkowej - z czerwonych porzeczek, a na górze rozsypujemy kruchą migdałową posypkę i gotowe ciasto schładzamy w lodówce.
Ciasto jak się przegryzie, to super zmięknie i całość smakuje wyśmienicie!
To ciacho jest idealne na lato i zawsze się udaje. Jest ono dość wysokie, dlatego ładnie prezentuje się na stole. Kusi swoim widokiem i dlatego błyskawicznie znika :)
To ciacho jest po prostu rewelacyjne - to królowa wakacyjnych ciast. I coś dobrego z nieco kwaśnych czerwonych porzeczek!
Smacznego.
Składniki
Przygotowanie
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać masło i posiekać nożem. Następnie dodać cukier puder, żółtka oraz śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i odstawić na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie ciasto wy...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |