Składniki

Na 24 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 24
Masa jabłkowa:
1,20 kg jabłek (waga po obraniu)
2 galaretki brzoskwiniowe
Masa śmietankowa:
500 ml śmietanki 30%
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 dzień i 1 godzina (w tym 50 minut pracy).
Praca:50 minut
Gotowanie/pieczenie:10 minut
Oczekiwanie:1 dzień
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Jabłka obrać ze skórki, opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka, zagotować i zdjąć z ognia. Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w ¾ szklanki gorącej wody, dokładnie rozmieszać i wlać do gorących jabłek. Razem...

Zostało jeszcze 88% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 107  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2020-03-12
Zosia40

Super ciacho, robiłam dwa razy, raz z jasnymi herbatnikami, a raz z kakaowymi - też fajnie smakuje, a do tego prezentuje się całkiem, całkiem ;)

2017-12-06
Dorota
Autor przepisu

Nie, ja użyłam zwykłego naturalnego jogurtu i on nie był za gęsty. Ale myślę, że grecki też się tutaj dobrze sprawdzi, można ewentualnie wtedy dodać ciutkę mniej żelatyny ;) Powodzenia i smacznego :)

2017-12-06
Anna

Jogurt do masy - mówimy o tym gęstym, greckim? Tylko się upewniam :)