Przedstawiam Wam fajny pomysł na ciepłe, sycące, jesienne danie obiadowe z mięsem i warzywami zapiekanymi razem w jednym rondlu.
Danie jest dosyć proste do przygotowania, wymaga tylko nieco dłuższego czasu oczekiwania, a to wszystko przez golonkę, którą musimy dłużej dusić, aby to klejące mięsko rozpływało się nam w ustach.
Raz na jakiś czas warto dostarczyć naszemu organizmowi pewną dawkę bardzo potrzebnego kolagenu :) A wszystko po to, aby mieć piękną skórę i włosy oraz sprawne kolanka ;)
Do tego jednogarnkowego dania można serwować swój ulubiony dodatek obiadowy. Może to być świeżo ukiszona kapustka z beczki, kiszone ogórki, duszona marchewka, buraczki... do koloru do wyboru ;)
Z podanych składników tej potrawy wychodzi dużo, także śmiało można mieć tutaj obiad na dwa dni - u mnie fajnie sprawdziło się to danie w weekend - gotowałam w sobotę, a niedziela była dla mnie :) Obiad tylko podgrzewałam :)
Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 2 godziny i 20 minut |
Golonkę oczyścić, opłukać osuszyć. Polać olejem, posypać i natrzeć przyprawami, a następnie przełożyć do rondla, dodać listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego, czarnego pieprzu i włożyć na noc do lodówki.
Na drugi dzień rondel z golonk...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 644 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |