To ciekawe połączenie śledzi, rodzynek, cebuli, octu, koncentratu pomidorowego i przypraw...
Sałatka jest łatwa, szybka i prosta do zrobienia. Wystarczy dosłownie kilka chwil, aby przygotować tę wspaniałą w smaku sałatkę ze śledziem w roli głównej :)
Śledzie te smakują najlepiej na drugi dzień, kiedy wszystko ładnie się przegryzie, a same śledzie przejdą smakiem przypraw.
Śledzie po kaszubsku to ciekawa propozycja na stół wigilijny i bożonarodzeniowy. Ale i nie tylko, bo są wspaniałą propozycją sałatki śledziowej cieszącej się dużym zainteresowaniem na przyjęciach, rodzinach, prywatkach...
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Matiasy zalać zimną wodą i moczyć w niej przez około 30 minut, wymieniając wodę kilka razy. Na koniec opłukać w zimnej wodzie, osączyć z wody i pokroić na około 3 cm kawałki.
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w piórka. W rondelku roz...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |