Fajny pomysł na obiad - mięso i ziemniaki pieczone w jednym naczyniu żaroodpornym, do tego dowolny dodatek obiadowy i nasz super obiad gotowy!
To doskonały przepis na przepyszną golonkę bez dodatku oleju... Najpierw jest gotowana w aromatycznej zalewie, a potem zapiekana razem z ziemniakami i cebulą w czosnkowej bejcy z czerwonym winem.
Golonka przygotowana według tego przepisu jest miękka, soczysta i aromatyczna. Mięsko fajnie odchodzi od kości i świetnie komponuje się z zapiekanymi razem ziemniakami i cebulką. Do tego duszona kapustka, kiszone ogórki lub po prostu tradycyjnie - musztarda!
Jest to danie na jeden duży obiad lub dwa mniejsze ;)
Ten przepis to fajny i sprawdzony pomysł na smaczną golonkę trochę innym sposobem - można powiedzieć "golonkę light" ;)
Zachęcam do testowania przepisu i życzę smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Golonkę oczyścić, opłukać i przełożyć do dużego rondla. Wlać wodę, tak żeby golonka była cała zakryta. Dodać obraną z łusek cebulę oraz czosnek. Następnie dodać liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego, czarnego pieprzu, jałowca oraz pie...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |