Jeśli nie macie pomysłu na obiad... to polecam Wam prosty i łatwy przepis na przepyszne placuszki :) Mniam - z dyni i cukinii :)
Są idealne na każdy dzień tygodnia, pasują zawsze na każdą okazję i wszystkim smakują. To fajne danie na "piątkowe gotowania". Super sprawdza się też jako obiad na weekend, kiedy to przy garach nie trzeba długo stać... a coś fajnego i dobrego się zje ;)
Te placki tarte można serwować na różne sposoby: z cukrem, z ketchupem, ze śmietaną, z sosem czosnkowym, sosem pieczarkowym, a nawet z gulaszem... jak widać możliwości jest tutaj wiele :) Jeden przepis, a obiadów kilkanaście, i to każdy inny, a jaki dobry? ;)
Te jesienne placuszki nie tylko ładnie wyglądają, ale i dobrze smakują! Zawierają bogatą barwę przypraw, która czyni je wyjątkowymi i bardzo smacznymi...
Warto się skusić i przetestować! Czekam na opinię :)
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 50 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 7 minut |
Dynię i cukinię obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych i opłukać. Cebulę obrać z łusek, opłukać i osuszyć. Następnie razem z dynią i cukinią zetrzeć na tarce o małych oczkach (najlepiej mechanicznie).
Do miski ze startymi warzywami ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 252 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |