Aromatyczny filet z kurczaka - brzmi kusząco powiem Wam :)
To przyprawione aromatycznymi przyprawami + potrzebny do zamarynowania mięsa olej - i w takiej formie przechowujemy pojedyncze piersi kurczaka w lodówce przez całą noc.
Potem przekładamy do rękawa foliowego i pieczemy... a jak pięknie pachnie w całym domu ... mmm!
Można je serwować na ciepło - na obiad lub na zimno - jako zimna. Są one świetnym pożywieniem dla osób będących na diecie zdrowotnej, a także odchudzającej. Bowiem zamiast tłustych i niezdrowych kiełbas na kromeczkę chleba można położyć sobie plasterek takiego chudego mięsa. Oczywiście do takiej kanapki mile widziana będzie też zielona sałata, pomidor, kiszony ogórek, cebulka, szczypiorek i szczypta ziół :)
W ten sposób przygotowane mięso z kurczaka jest delikatne i soczyste. Koniec z suchym kurczakiem...
To atrakcyjny kawałek mięsa z lekką nutą ostrości :)
Składniki
Przygotowanie
Filety z kurczaka przekroić na połowę, oczyścić z kości i błon. Następnie opłukać, osuszyć i przełożyć do miski. Dodać do nich olej, szczyptę soli, curry, ostrej i słodkiej papryki w proszku, tymianku, majeranku oraz ziarenka jałowca, kolen...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |