Zupy, zwłaszcza jarzynowe to przede wszystkim sycące, rozgrzewające oraz smaczne dania, zalecane przez dietetyków. Każdy obiad, a więc główny posiłek w ciągu dnia, powinien zawierać zupę - płynne danie.
Ten przepis na zupę jarzynową jest prosty do wykonania. Podstawowe składniki to rosół, warzywa i niewielka ilość masła oraz przyprawy. W tym przepisie możemy wykorzystać rosół, który często zostaje nam z niedzieli, a my nie wiemy co z nim zrobić, kolejną pomidorową? czy może teraz pora na inną zupę?? ;)
Ugotowanie tej zupy uda się praktycznie każdemu. Zupa jest naprawdę smaczna, a dzięki dodaniu czarnuszki ma charakterystyczny smak i zapach.
Polecamy i życzymy smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Ziemniaki obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Rosół zagotować i wrzucić do niego ziemniaki, gdy się zagotuje gotować razem na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut. Następnie dodać mrożone warzywa (fasolkę szpar...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |