Któż z nas nie lubi jarzynowej zupki?? Chyba nie ma takiej osoby, bo jarzynowe zupki są pyszne i bardzo, bardzo zdrowe!
Ten przepis na zupę jarzynową jest, jak zresztą większość tego typu przepisów, bardzo prosty do wykonania. Ugotowanie zupy należy rozpocząć od przygotowania bulionu. Ważnym składnikiem zupy są wątróbki drobiowe, które należy oczyścić z błonek, ugotować w bulionie, po czym wyjąć i podsmażyć na patelni, a na koniec ponownie umieścić w garnku z zupą.
Jak widać z opisu, nasza jarzynowa jest nieco inna, ale bardzo smaczna i pożywna.
Przyprawiona, gorąca zupa z jarzyn i wątróbek, świetnie smakuje i ciekawie wygląda. Polecamy ją na każdą porę roku!
Składniki
Przygotowanie
Ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Bulion zagotować, dodać liście laurowe, opłukany i pokrojony lubczyk, mrożone warzywa (marchew, fasolę szparagową, kalafior, brukselkę, por) oraz ziemniaki. Wątróbkę drobiową oczyścić z błonek i...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |