Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
1 1/2 kg karczku
Marynata:
sól czosnkowa
3 łyżki oleju
...

Przygotowanie

Karczek opłukać, osuszyć i natrzeć solą czosnkową.

Do miseczki wlać olej, dodać musztardę, miód, szczyptę słodkiej i ostrej papryki oraz pieprz cayenne. Marynatę razem wymieszać, polać nią karczek, posmarować z każdej strony i obsypać oreg...

Zostało jeszcze 76% treści przepisu oraz 17 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (7)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2018-04-16
Dorota
Autor przepisu

Dziękuję pięknie za miłe słowa :) Prowadzę stronę kulinarną www.smaczny.pl i na niej są wszystkie moje przepisy - zapraszam serdecznie :) Jestem też na extra.smaczny.pl tam nie ma reklam, podawane są wartości odżywcze i jest jeszcze więcej sprawdzonych przepisów :) A co do mięsa, to tego karczku nie podlewałam, tutaj musztarda i miód podczas pieczenia zrobiły swoje - pięknie rumieniąc karczek pod przykryciem. Pozdrawiam serdecznie :)

2018-04-08
Maria

Dorotko, gdzie można poznać Twoje pozostałe przepisy - może prowadzisz bloga - jeśli tak to proszę o adres. Chętnie zajrzę.

Pozdrawiam,

Maria

2018-04-08
Maria

Dorotko, Twój karczek to dzieło sztuki. Mam jednak pytanie, czy podczas pieczenia podlewasz go wytworzonym sosem, czy przyrumienił się tak pod przykryciem.

Pozdrawiam,

Maria

Pozostało: 4