Zupy o konsystencji kremu to coraz częściej spotykane danie podawane na stół, zwłaszcza podczas uroczystych obiadów. Ale coraz częściej takie zupy można zjeść w czasie normalnego, codziennego obiadu w domu.
Przygotowanie takiej zupy kremowej jest równie proste, jak ugotowanie normalnej zupy. Różnica polega na tym, że składniki zupy kremowej wymagają zmiksowania, do momentu uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji.
Nasz sprawdzony przepis na zupę krem, pokazuje jak szybko przygotować to smaczne danie. Do jego przygotowania potrzebne będą żeberka, fasolka szparagowa, śmietana, jajka, a także cała masa różnych przypraw, dzięki którym zupa nabierze wyrazistego i niepowtarzalnego smaku!
Warto podać tę pyszną i oryginalną zupę na stół. Na pewno będzie Wam smakować!
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Do zimnej wody włożyć opłukane żeberka wieprzowe, liście laurowe i ziarenka kolendry. Razem gotować pod przykryciem na średnim ogniu przez około 60 minut.
Ziemniaki, pietruszkę i seler obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Por opłuk...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |