Małe, zgrabne pomidorki idealne na przekąskę lub dodatek obiadowy w zimie ;)

Warto skusić się na kilka takich słoiczków! Pracy przy ich przygotowaniu jest bardzo mało, a efekt super! W słoiku, a potem na stole bardzo ładnie się prezentują, kuszą i zachęcają swoim kształtem do jedzenia.

Smacznego :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 kg żółtych pomidorków koktajlowych
Zalewa:
...

Przygotowanie

Gotowe za 15 minut (w tym 10 minut pracy).
Praca:10 minut
Gotowanie/pieczenie:5 minut

Pomidorki koktajlowe umyć i osuszyć, a następnie przełożyć do czystych i suchych słoiczków (wcześniej wyparzonych). Do każdego słoiczka włożyć po 1 listku laurowym i po 3 listki bazylii.

Do garnka wla...

Zostało jeszcze 74% treści przepisu oraz 23 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7845 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!