Składniki

Na 8 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
50 dag makaronu (np. świderki)
27 dag sera Feta (1 opakowanie)
50 dag filetu z kurczaka
przyprawa do kurczaka
...

Przygotowanie

Gotowe za 55 minut (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Gotowanie/pieczenie:25 minut
Łatwe wykonanie.
Tanie.

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Ser Feta pokroić w kostkę.

Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć przyprawą do kurczaka, słodką papryką w proszku, kolorowym pieprzem i zrumienić na oleju (2 łyżkac...

Zostało jeszcze 80% treści przepisu oraz 19 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7843 przepisów, 1497 porad i 369 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 186  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2016-12-18
Dorota
Autor przepisu

Dziękuję :)

2016-12-12
Malwina

Polecam! Bardzo smaczna :)

2014-04-15
Dorota
Autor przepisu

Można ją piec np. z termoobiegiem i wtedy trochę krócej piec, a właściwie zapiekać. Powodzenia i smacznego :)