To przepis na wykonanie smakowitej sałatki rybno-warzywnej. Szybka, łatwa w wykonaniu sałatka będzie dobrze pasować jako przystawka do obiadu, jak również samodzielne danie na śniadanie lub kolację. To świetny też dodatek do potraw przyrządzanych na grillu.
Główne składniki sałatki: wędzony łosoś, ser Favita, wiosenne warzywa: rzodkiewka, zielony ogórek, a także kawałek pora tworzą ciekawe połączenie smaków. Przyprawy dodane do tej kompozycji nadają jej charakteru i specyficznego posmaku.
Sałatka o wybitnie dietetycznym charakterze, zero tuczących składników, warta polecenia dla osób dbających o swój wygląd i będących na diecie.
Smacznego i zdrowego chrupania ;)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Oczekiwanie: | 30 minut |
Chudego wędzonego łososia obrać ze skóry (jeśli ją ma) i pokroić w kostkę. Ser Favita pokroić w dużą kostkę. Zielonego ogórka obrać, a rzodkiewki i por opłukać, wszystko razem pokroić w ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 67 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |