Udziec z indyka w miodzie i aromatycznej dawce przypraw to dobry kawał mięska - na każdą okazję! Jest super - jak tylko przyjdzie nam ochota na coś dobrego i na coś innego do zjedzenia :) Taki indyk jest idealny na ciepło i na zimno - mniam!
To coś dobrego dla miłośników indyka. Najpierw marynowany, potem smażony i na koniec duszony w sosie własnym...
Przepis jest prosty i dosyć tani, pomijając cenę mięsa ;) A sam udziec wychodzi delikatny, soczysty i aromatyczny. Jest oni idealny na obiad, na kolację oraz na przyjęcia domowe.
Smacznego :)
Składniki

Przygotowanie
Udziec z indyka włożyć do zimnej wody na około 30 minut, następnie opłukać, osuszyć i przełożyć do rondla. Dodać szczyptę gałki muszkatołowej, imbiru, rozmarynu, majeranku, soli, pieprzu, miód i olej. Całość razem wymieszać, natrzeć mięso i...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |