Łatwy i prosty sposób na miękkie i aromatyczne mięso drobiowe :)
Jeśli właśnie kupiliście udziec z indyka i nie macie pomysłu co z nim zrobić, to ja podsuwam Wam sprawdzony przepis na dobre mięsko.
Można je zrobić w dosłownie parę chwil, a potem to tylko smażenie i duszenie nas czeka... ;) A warto! Bo tak przygotowane mięso jest soczyste, kleiste i wyraziste w smaku.
Taki udziec fajnie smakuje z ziemniaczkami, białą kaszą gryczaną, brązowym ryżem, grubym razowym makaronem... No i oczywiście pamiętamy o dodatkach obiadowych, a tutaj do udźca pasuje wszystko: mizeria, buraczki, kiszone ogórki, zielona sałata, surówka z kiszonej kapusty... Możliwości jest dużo!
Udanego i smacznego obiadu Wam życzę :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 5 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 55 minut |
Udziec z indyka, opłukać, osuszyć i obsypać szczyptą papryki wędzonej w proszku, kurkumy, gałki muszkatołowej, soli i czarnego pieprzu. Natrzeć przyprawami drobiowe mięso, a następnie przełożyć do rondla z rozgrzanym olejem kokosowym i zrum...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 344 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |