Przepyszna, miękka, krucha i aromatyczna pieczeń wieprzowa - mniam :) Do zrobienia we własnym domu w prosty i szybki sposób :)
Dodatek aromatycznych przypraw sprawia, że ten kawek mięsa smakuje wręcz idealnie i tym sposobem świetnie nadaje się na świąteczną pieczeń, którą można podawać na obiad - na ciepło w sosie własnym lub można ją też serwować na zimno, krojąc w cienkie plastry i serwując jako zimna płyta lub po prostu na kanapkach z dodatkiem zielonej sałaty i ulubionym sosem na zimno - mniam :)
Jak się smażyła i dusiła ta pieczeń, to każdy zaglądał do kuchni z pytaniem co to i gdzie to tak ładnie pachnie? ;) A gdy już była gotowa, to każdy się nią zajadał i pytał o dokładkę :) Smakowała wszystkim i dużym i małym ;)
Z czystym sercem polecam ten przepisk na dobry kawałek mięsa, bo warto! To mięso doskonałe na każdą okazję.
Takiego domowego mięska nie zastąpi nawet te najdroższe sklepowe ;) A jeszcze lepszy będziemy mieć efekt pieczeni, jeśli wieprzowinkę zakupimy z dobrego i sprawdzonego "źródła" :)
Ta pieczeń jest wyjątkowa - polecam i życzę smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Łopatkę wieprzową opłukać i osuszyć. Oprószyć szczyptą słodkiej i ostrej papryki w proszku, gałki muszkatowej, kurkumy, rozmarynu, soli i kolorowego pieprzu.
Czosnek obrać z łusek, opłukać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Przełożyć do ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |