Super ciasto dla miłośników tart - tutaj w wersji jagodowej - pycha :)
Mamy lato, sezon jagody jeszcze trwa, więc na kolejne ciacho ze świeżymi jagodami trzeba się skusić :)
Przedstawiam Wam warstwowe ciasto na bardzo kruchym spodzie. Następnie ułożona jest jagodowa beza, a po upieczeniu i ostudzeniu ciasta wykładamy puszystą masą śmietankową, a na niej układamy słodkie i fioletowe kuleczki - jagody. Całość pięknie się prezentuje, a jak się dobrze schłodzi smakuje rewelacyjnie :)
Tarta z jagodowa wkładką pachnie cudnie, a smakuje chyba jeszcze lepiej!
Pracy przy tym wypieku jest bardzo mało, więc śmiało można się na niego skusić ;)
Smacznego.
Składniki
Przygotowanie
Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę pszenną pełnoziarnistą i mąkę kukurydzianą. Dodać masło, żółtka, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Całość razem wymieszać i zagnieść kruche ciasto.
Żaroodporną formę lu...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |