Na upalany dzień polecam chłodnik o przyjemnym dla oczu - zielonym kolorze :)

Jest on bardzo prosty i szybki do zrobienia. Do tego aromatyczny - z delikatną nutką czosnku, koperku i cytryny, lekki i zdrowy - na upały w sam raz!

Smacznego :)

Składniki

Na 2 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 2
5 dag pora
1 łyżka oleju (np. kokosowy)
30 dag szpinaku (u mnie świeży)
...

Przygotowanie

Gotowe za 50 minut (w tym 10 minut pracy).
Praca:10 minut
Gotowanie/pieczenie:10 minut
Oczekiwanie:30 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Por opłukać i pokroić w kostkę. Do rondelka wlać olej, podgrzać, przełożyć por i zeszklić. Szpinak opłukać, osuszyć, porwać na kawałki i przełożyć do pora. Dodać szczyptę soli, czarnego pieprzu, razem wymieszać i chwilkę smażyć. Czosnek obr...

Zostało jeszcze 76% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 388  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!