Proste i błyskawiczne wręcz do przygotowania szaszłyki drobiowe w towarzystwie kolorowych warzyw.
Mięso po przyprawieniu można od razu nabijać na patyczki do szaszłyków, ale jeśli mamy taką możliwość, to dobrze by było, aby to mięso trochę się zamarynowało w dodanych do niego przyprawach.
Można go np. przygotować dzień przed grillowaniem i zostawić w lodówce, a tuż przed grillowaniem rozkroić warzywa i nabijać na patyczki, i na rozgrzanym ruszcie układać... ;)
Szaszłyki są pyszne. Świetnie smakują serwowane z domowym sosem, np. czosnkowym lub koperkowym.
Udanego grillowania!
Składniki
 kcal na porcję. Szczegóły
 kcal na porcję. SzczegółyPrzygotowanie
| Praca: | 15 minut | 
| Gotowanie/pieczenie: | 15 minut | 
| Oczekiwanie: | 1 godzina | 
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Polać olejem, dodać szczyptę słodkiej, ostrej i wędzonej papryki w proszku, tymianku, soli i czarnego pieprzu. Całość razem wymieszać i włożyć do lodówki...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
| W 100 gramach | W porcji (ok. 215 g) | ||
|---|---|---|---|
| Energia: |  kcal |  kcal |  % GDA* | 
| Białka: |  g |  g |  % GDA* | 
| Węglowodany: |  g |  g |  % GDA* | 
| Tłuszcze: |  g |  g |  % GDA* | 
| Cholesterol: |  mg |  mg |  % ** | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
