To extra wykwintna przekąska na każde przyjęcie, a także na świąteczny stół. Tłuszczyk z boczku wytapia się podczas pieczenia, plasterek staje się chrupiący, a śliwusia mięciutka - i o to w tym wszystkim chodzi!
Ta przekąska jest taka mała, a oczy gości i tak te efektownie wyglądające przekąski dostrzegają, i śliweczki w boczku idą jak woda… ;)
To super przekąska na imprezę - nawet last minut! Bo jest banalnie prosta, tania i błyskawiczna do przygotowania ;)
Boczek powinien być chrupiący, a śliwka powinna pozostać miękka - to znak, że nasza przystawka jest gotowa. Śliwki w boczku można przygotować wcześniej, a przed samym podaniem tylko podgrzać. Ale na zimno też ciekawie smakują.
Kto ich raz spróbuje - zakocha się w ich smaku po uszy ;)
Taką śliwkę z boczkiem można też położyć na rozgrzany ruszt – mówię Wam: NIEBO W GĘBIE :)
A wersji dla dorosłych śliwki przed pieczeniem można zamoczyć w alkoholu i zostawić na na noc ;)
Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 10 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 15 minut |
Każdą suszoną śliwkę owinąć osobno w plasterki wędzonego boczku i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane przekąski położyć na blaszce wy...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.