Składniki
Na 3 porcje. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 3
½ kg kiszonej kapusty
½ pora
... Przygotowanie
Gotowe za 10 minut (w tym 10 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 10 minut |
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.
Kapustę kiszoną odcisnąć z soku (można ją też pokroić). Por pokroić w półplasterki. Marchew zetrzeć na ...
Zostało jeszcze 76% treści przepisu oraz 14 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 214 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Bardzo dobra surówka, idealna na zimę ze świeżej kiszonej kapusty! Ja robię tak samo, ale dodaje jeszcze pokrojone jabłko w skórce. pych, polecam
Super! Dziękuję pięknie za cenną wskazówkę. Uwielbiam orzechy, i ten pomysł bardzo mi się podoba :) Następna surówka będzie z orzechami, pozdrawiam serdecznie :)
Ślicznie dziękuję za miłe słowa :) My bardzo lubimy por i dodaję go gdzie tylko mogę ;) A ostatnio zauważyłam, że bardzo ładny kolor ma sparzony por, taki dodaję do sałatek - ma on taki "zdrowy zielony kolor" i ożywia każdą sałatkę. Pozdrawiam serdecznie :)