Dietetycy zalecają, aby do posiłków, zwłaszcza głównych dodawana była porcja warzyw. Wszyscy wiemy, że jarzyny zawierają dużą ilość witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowej pracy naszego organizmu.
Kapusta pekińska pomimo tego, że znana jest już od wieków zwłaszcza we Wschodniej Azji, do Europy zawitała dopiero w XX wieku, a w naszej polskiej kuchni znana jest od niecałych 20 lat.
Kapusta pekińska nadaje się do smażenia np. z grzybami, jest też częstym składnikiem zup. Jednak w naszej kuchni najczęściej stanowi ona składnik surówek i sałatek.
Nasz przepis jest przykładem wykorzystania kapusty pekińskiej do przygotowania świetnej surówki jarzynowej, doskonałej przystawki do ziemniaków i mięs. Oprócz kapusty pekińskiej w surówce znajdują się warzywa - marchewka i pietruszka oraz sos koperkowy. Po przyprawieniu otrzymujemy pyszną surówkę o delikatnym aromacie koperkowym i niepowtarzalnym smaku, a dodatkowo dzięki głównemu składnikowi, kapuście pekińskiej i zawartemu w tym warzywie beta-karotenowi, zapewnimy naszym oczom doskonałą jakość widzenia i poprawimy ogólną odporność organizmu.
Warto jak najczęściej podawać tę potrawę jako przystawkę jarzynową do obiadu - smacznego!
Składniki

Przygotowanie
Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Sos przygotować wg prz...
Znajdź przepisy łatwo i szybko

Szukasz ciasta z truskawkami? Bez problemu wybierasz kategorię "Ciasta" i główny składnik potrawy "Truskawki" i... już. Na ekranie masz starannie wybrane ciasta z truskawkami.
Liczysz kalorie???

Sprawdź więc jakie wartości odżywcze ma każdy przepis. Masz także dostęp do kalkulatora, dzięki któremu obliczysz wartości odżywcze każdego przepisu.
ZERO reklam

W extra.smaczny.pl nie zobaczysz reklam. Dzięki temu strona działa szybko, a Ty widzisz tylko to, czego potrzebujesz.
Dodawaj własne przepisy

Załóż własną Internetową Książkę Kucharską i dziel się z nami własnymi przepisami i poradami. Dla każdego przepisu automatycznie wyliczymy kalorie i składniki odżywcze.
Oglądaj na czym chcesz

Nieważne czy korzystasz z komputera, tabletu czy smartfona. Strona dostosuje się do Twoich potrzeb oraz będzie czytelna i szybka na każdym urządzeniu.
Wsparcie przez czat i email

Masz pytanie dotyczące obsługi serwisu lub związane z przepisem, który właśnie czytasz? A może masz pytanie "ogólnokulinarne"? Skorzystaj z naszej pomocy.
dostęp
Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po rejestracji testowego konta.
Wystarczy że klikniesz tutaj, wypełnisz formularz rejestracji darmowego konta testowego.
zadowolenia
Po upływie testowego okresu zdecydujesz czy warto zakupić abonament w extra.smaczny.pl
Nawet wtedy jeżeli z jakichkolwiek powodów nie będziesz zadowolony z naszego serwisu zgłoś to w ciągu 14 dni od daty zakupu, a otrzymasz zwrot całej kwoty abonamentu bez żadnych pytań.
JA ROBIĘ SAMA SOS.OLEJ LUB OLIWA SOS SOJOWY, I SŁODKO-PIKANTNY TAO TAO, MOJA MAMUSIA KTÓRA NIE LUBI PEKŃSKIEJ ZAJADA SIE
Ja dodaję troszkę pora
Można do tego wszystkiego dodać pokrojonego w kostkę kurczaka pieczonego i ciutkę przyprawy GYROS to dopiero będzie faza.