To fajny pomysł na zrobienie pysznej przekąski z "nudnych" pomidorów. Tak przygotowane pomidorki podjemy na podać na stół, jako zimna płyta. Pomidorki są idealne jako dodatek do różnego rodzaju mięs i pieczeni. Taki talerz z pomidorami pięknie prezentuje się też na wielkanocnym stole (dajemy odpocząć jajeczkom ;))
Ten kolorowy talerz wygląda bardzo apetycznie, a same pomidorki kuszą, kuszą i... dlatego błyskawicznie ze stołu znikają :)
Kolejnym plusem tej przekąski jest to, że można ją błyskawicznie przygotować (tj. rano przygotowujemy sos, a po południu jak przychodzą goście, kroimy pomidorowy, rozkładamy sos i na koniec posypujemy żółtym serem i aromatycznym zielonym koperkiem.
Mniam! Są przepyszne - smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Pomidory (najlepiej malinowe) opłukać i pokroić w średniej grubości plastry. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Do miski przełożyć majonez i śmietanę. Dodać kilka kropli soku z cytryny, zmiażdżony czosn...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |