To prosty, łatwy i szybki do zrobienia przepis na sos czosnkowo-ziołowy. Można go kosztować już od razu, ale znacznie lepszy jest jak odpocznie trochę w lodówce... wtedy wszystkie składniki ładnie się przegryzą i sos smakuje wręcz wyśmienicie! :)
A w domu taki sos ma duże wzięcie, bo fajne smakuje z szyneczką, żółtym serkiem i pomidorkiem na kanapce ;)
Jest idealny też do pizzy, zapiekanek, jajek, wędlin, pasztetów, pieczonego mięsa na zimno, pieczonych ziemniaków, surowych i gotowanych warzyw, mięsa, kiełbasy, szaszłyków, steków, ryb i warzyw z grilla, frytek, hot dogów... można by tu wymieniać i wymieniać ;)
Jedno jest pewne, taki dip zaostrza nieco smak każdego produktu, podnosi jego walory smakowe i sprawia, że nasz posiłek smakuje wręcz fantastycznie!
Polecam i życzę smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Do miski przełożyć jogurt naturalny, śmietanę i sok z cytryny. Czosnek obrać z łusek, opłukać i pokroić w kosteczkę. Posypać szczyptą soli i rozgnieść widelcem, aby czosnek puścił sok. A następnie przełożyć do go miski z jog...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |