Małe, zgrabne i przepyszne patisony smażone w złocistej, chrupiącej panierce :) Któż z Was się na nie skusi??
To chyba najprostszy, najszybszy i najsmaczniejszy sposób na patisony! U mnie wyrosły w tym roku pierwszy raz na działce i zastanawiałam się co by tu z nich zrobić?
Postawiłam na smażenie, i... chyba dobrze wybrałam :) Bo pracy przy tym bardzo mało było, a efekt super!
Serwowałam je na ciepło jako dodatek obiadowy do drugiego dania z ryżem, gulaszem z łopatki z dodatkiem papryki i czerwonymi buraczkami :) Było kolorowo i smacznie... ojjj działo się działo na tych naszych talerzach! A potem brzuszki napełnione, buzie uśmiechnięte, a nawet budziak na policzku się znalazł ;) :*
Składniki
Przygotowanie
Patisony opłukać, osuszyć i pokroić w około 7 mm plastry.
Do talerza wbić jajko. Dodać szczyptę kurkumy, ziół prowansalskich, granulowanego czosnku oraz sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać dokładnie widelcem.
Plastry pa...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
Dziękuję i cieszę się, że smakowały :)
Zachęcam,przepyszna cukinia i patisony.