Faszerowane patisony to fajny pomysł na letnie i jesienne obiadki :)

Składniki

Na 2 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 2
80 dag patisonów (2 sztuki)
Farsz:
10 dag cebuli
1 łyżka oleju (np. kokosowego)
20 dag pomidorów (2 sztuki)
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 10 minut (w tym 15 minut pracy).
Praca:15 minut
Gotowanie/pieczenie:55 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Patisony opłukać, osuszyć i u góry każdego wyciąć ostrym nożem dziurę, a następnie łyżką wydrążyć środek patisona. Do każdego środka wsypać szczyptę soli i pieprzu.

Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Przełożyć na rozgrzany o...

Zostało jeszcze 85% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 948  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!