Faszerowane patisony to fajny pomysł na letnie i jesienne obiadki :)

Składniki

Na 2 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 2
80 dag patisonów (2 sztuki)
Farsz:
10 dag cebuli
1 łyżka oleju (np. kokosowego)
20 dag pomidorów (2 sztuki)
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 10 minut (w tym 15 minut pracy).
Praca:15 minut
Gotowanie/pieczenie:55 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Patisony opłukać, osuszyć i u góry każdego wyciąć ostrym nożem dziurę, a następnie łyżką wydrążyć środek patisona. Do każdego środka wsypać szczyptę soli i pieprzu.

Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Przełożyć na rozgrzany o...

Zostało jeszcze 85% treści przepisu
a także informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7808 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się