Boczniaki w chrupiącej i rumianej panierce - są lepsze niż kotlety ;) Mniam!

Te smaczne grzybki smakują chyba najlepiej serwowane w złotej panierce. Można je serwować z dużą ilością dobrej surówki lub z ziemniaczkami i dodatkiem np. małosolnych ogórków ;)

A jeśli nam zostaną to można je też serwować na zimno z sosem czosnkowym - to super propozycja na przyjęcia - mówię Wam takie grzybki znikają w błyskawicznym tempie!

Smacznego :)

Składniki

Na 3 porcje. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 3
25 dag boczniaków
3 łyżki mąki pszennej
2 jajka
...

Przygotowanie

Gotowe za 17 minut (w tym 10 minut pracy).
Praca:10 minut
Gotowanie/pieczenie:7 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Boczniaki wyciągnąć z opakowania i obsypać mąką pszenną. Do talerza wbić jajka, dodać szczyptę soli, czarnego pieprzu, słodkiej i ostrej papryki w proszku, tymianku i całość razem rozmieszać widel...

Zostało jeszcze 74% treści przepisu oraz informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 132  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!