W tej łatwej w przygotowaniu sałatce warzywnej z dodatkiem jajek połączono bardzo różne składniki. Fasolka szparagowa ma łagodny smak i delikatny zapach. Natomiast kiszone ogórki wykazują zdecydowanie wyrazisty, kwaśny smak. A więc są to warzywa o różnych właściwościach. Czy te smaki pasują do siebie w jednej potrawie?
Okazuje się, że połączenie fasolki i ogórków to bardzo fajna kompozycja smakowo-zapachowa. Dodatkowo dodanie jajek, które mają specyficzny smak, łamią dominujący w tej potrawie kwaśny smak. Występujące w sałatce przyprawy dają, lekko wyczuwalny posmak czosnku i pieprzu.
Przygotowanie sałatki należy rozpocząć odpowiednio wcześniej, ponieważ powinna ona 6 godzin pozostawać w lodówce. Dopiero wtedy sałatka uzyska najlepsze właściwości smakowe.
Ta sałatka jest idealna na różne przyjęcia rodzinne.
To też fajny pomysł na inną sałatkę niż tradycyjna jarzynowa - to taka smaczna odmiana jarzynowej...
Smacznego :)
Składniki
kcal na porcję. SzczegółyPrzygotowanie
| Praca: | 40 minut |
| Gotowanie/pieczenie: | 20 minut |
| Oczekiwanie: | 20 minut |
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić na 3-4 cm kawałki. Ogórki kiszone pokroić w paski. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w grubą kostkę. Białą ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
| W 100 gramach | W porcji (ok. 226 g) | ||
|---|---|---|---|
| Energia: | kcal |
kcal |
% GDA* |
| Białka: | g |
g |
% GDA* |
| Węglowodany: | g |
g |
% GDA* |
| Tłuszcze: | g |
g |
% GDA* |
| Cholesterol: | mg |
mg |
% ** |
To cieszę się bardzo, że sałatka smakuje, również pozdrawiam :)
Dziękuję bardzo :D
Naprawdę fantastyczna! Idealnie dobrane składniki;-) Polecam wszystkim