To przepis kulinarny na fantastyczną, wyrazistą w smaku i kolorową sałatkę. Ryba, konkretnie wędzony łosoś, kiszone ogórki, czerwona fasola, jajka wraz z cebulą i przyprawami stanowią niepowtarzalne połączenie :)

Sałatka niezwykle apetycznie się prezentuje i ładnie pachnie. Po wykonaniu tej rybno-warzywnej sałatki warto potrzymać ją trochę w lodówce, aby składniki „przeszły sobą”.

Podana na stół, długo tam nie postoi, ponieważ jest pyszna i każdy sięga po dokładkę ;) Polecamy wypróbować ten przepis!

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
25 dag wędzonego łososia
50 dag kiszonych ogórków
1 puszka czerwonej fasolki
...

Przygotowanie

Wędzonego łososia pokroić w kostkę. Kiszone ogórki pokroić w kostkę i odsączyć z soku. Czerwoną fasolkę osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Ceb...

Zostało jeszcze 76% treści przepisu oraz 10 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (2)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2012-05-11
Dorota
Autor przepisu

Tak, będzie ok. Ten mój łosoś nie był surowy, on był wędzony - tak się tylko nazywał, to był łosoś ze skórą i on był tak razem na tej skórze uwędzony już, i takiego można było kupić w sklepie. Pozdrawiam :)

2012-05-09
Dorota
Autor przepisu

Jak kupiłam taki duży filet łososia na skórze (z jednej strony), pani w sklepie mówiła na niego stek. Ale mogą być też brzuski lub plastry. Smacznego :)