Składniki

Na 6 porcji. Zmień
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 6
400 gram ryżu (2 szklanki)
1 kg pieczarek
450 gram jarzynki mrożonej (1 opakowanie)
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina i 30 minut (w tym 40 minut pracy).
Praca:40 minut
Gotowanie/pieczenie:50 minut
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.

Ryż i jarzynkę ugotować osobno w osolonej wodzie. Gotować ok. 20 minut. Pieczarki pokroić w słupki i wrzucić do wrzącej wody. Gotować 15 m...

Zostało jeszcze 76% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 277  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (40)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2007-08-04
Misztula

Przeczytałam kilka komentarzy na temat tego dania i są naprawde nie które złośliwe.

Po co tak głupio gadać.

Każdy robi to co lubi i jak uważa.

Każdy z nas ma inne kubki smakowe i przyzwyczajenia.

Ja np;robie całkiem inaczej a to dlatego że to jest kwestia smaku i przyzwyczajenia,a mianowicie; smaże kiełbase drobno pokrojoną dodaje do niej przyprawy takie jak papryka słodka i pieprz mielony czarny to wszystko podsmażam jeszcze chwile i dodaje dwie albo trzy torebki ryżu i mieszam i jest naprawde pyszne choć bardzo proste.

Jak widać kwestia gustu.Więc nie komentujcie w tak głupi sposób innych przepisów.Smacznego!!!

2007-07-12
houkstaff

ludzie risotto każdy robi tak jak chce to danie jest po prostu waszym wytworem wyobrażni jak wy sobie zaplanujecie tak ono powstanie w naszej głowie zaczyna się smak i pozostałość. Zacznjmy się bawić tym, a nie krytykować bo nazwa się nie zgadza. Dla włocha to obojętne czy to tak się nazywa czy inaczej ważne aby smakowało tak jak powinno. Więc zachęcam do poznawania swoich możliwości w kuchni bo to jest temat rzeka

Pozdrawiam wszystkich

2007-04-25
jas fasola

jeszcze raz jas fasola. prowadze bistro i najciekawsi sa klienci u mnie co glupio dyskutują zapatrzeni twardo w swoje ja. a dobry klient taki to sie zna i chetnie zna potrawy i chetnie zje twoje danie. . bo po to sie chodzi tu i tam,żeby zjeść inaczej zrobiona potrawe a nie krytykować. no chyba ,że jest spalona, niedoprawina itp. pozdrawiam smakoszy z koszy.

Pozostało: 37