Składniki
Na 6 porcji. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 6
400 gram ryżu (2 szklanki)
1 kg pieczarek
450 gram jarzynki mrożonej (1 opakowanie)
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 30 minut (w tym 40 minut pracy).
Szczegóły
Praca: | 40 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 50 minut |
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.
Ryż i jarzynkę ugotować osobno w osolonej wodzie. Gotować ok. 20 minut. Pieczarki pokroić w słupki i wrzucić do wrzącej wody. Gotować 15 m...
Zostało jeszcze 76% treści przepisu oraz 3 zdjęcia i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 277 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Przeczytałam kilka komentarzy na temat tego dania i są naprawde nie które złośliwe.
Po co tak głupio gadać.
Każdy robi to co lubi i jak uważa.
Każdy z nas ma inne kubki smakowe i przyzwyczajenia.
Ja np;robie całkiem inaczej a to dlatego że to jest kwestia smaku i przyzwyczajenia,a mianowicie; smaże kiełbase drobno pokrojoną dodaje do niej przyprawy takie jak papryka słodka i pieprz mielony czarny to wszystko podsmażam jeszcze chwile i dodaje dwie albo trzy torebki ryżu i mieszam i jest naprawde pyszne choć bardzo proste.
Jak widać kwestia gustu.Więc nie komentujcie w tak głupi sposób innych przepisów.Smacznego!!!
ludzie risotto każdy robi tak jak chce to danie jest po prostu waszym wytworem wyobrażni jak wy sobie zaplanujecie tak ono powstanie w naszej głowie zaczyna się smak i pozostałość. Zacznjmy się bawić tym, a nie krytykować bo nazwa się nie zgadza. Dla włocha to obojętne czy to tak się nazywa czy inaczej ważne aby smakowało tak jak powinno. Więc zachęcam do poznawania swoich możliwości w kuchni bo to jest temat rzeka
Pozdrawiam wszystkich
jeszcze raz jas fasola. prowadze bistro i najciekawsi sa klienci u mnie co glupio dyskutują zapatrzeni twardo w swoje ja. a dobry klient taki to sie zna i chetnie zna potrawy i chetnie zje twoje danie. . bo po to sie chodzi tu i tam,żeby zjeść inaczej zrobiona potrawe a nie krytykować. no chyba ,że jest spalona, niedoprawina itp. pozdrawiam smakoszy z koszy.