Składniki
Na 20 porcji. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 20
Masa śmietankowa:
500 ml śmietany 30%
250 ml serka mascarpone
... Przygotowanie
Gotowe za 2 godziny i 25 minut (w tym 1 godzina pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina |
Gotowanie/pieczenie: | 5 minut |
Oczekiwanie: | 1 godzina i 20 minut |
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.
Galaretki wiśniowe rozpuścić w 750 ml gorącej wody i ostudzić. Dodać maliny i odstawić do stężenia. Śmietanę ubić, następnie dodać do niej serek mascarpone, śmietan-fix, cukier waniliowy i aromat śmietankowy. Razem d...
Zostało jeszcze 76% treści przepisu oraz 6 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 48 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Wylać ją jak będzie lekko tężejąca, bo wtedy jest szansa że się "przyklei" ;)
A co zrobić , żeby galaretka nie oddzielała się od reszty ciasta? Jest w ogóle na to jakiś sposób, bo moje wszystkie ciasta z galaretka odwarstwiają się
Dziękuję za skorzystanie z mojego przepisu. Bardzo się cieszę, że ciasto się udało i że smakowało. Pozdrawiam i trzymam kciuki za kolejny udany wypiek :)