To pyszny i kruchy kawałek mięsa w aromatycznym sosie - mniam!

Jest to idealny pomysł na jesienny i zimowy obiad, gdy za oknem ciemno, zimno i mroźno... bo wtedy nasz organizm potrzebuje czegoś ciepłego, rozgrzewającego, sycącego i dodającego energii.

Takie aromatyczne mięso smakuje dobrze z każdym dodatkiem, dlatego śmiało można je serwować z kaszą, ryżem, grubym makaronem, kluskami, kopytkami, a do niego serwować buraczki, mizerię, kiszoną kapustę lub kiszone ogóreczki - pycha!

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
70 dag łopatki wieprzowej
ostra papryka w proszku
słodka papryka w proszku
kurkuma
...

Przygotowanie

Łopatkę wieprzową umyć i obsypać przyprawami: ostrą i słodką papryką w proszku, kurkumą, pieprzem kolorowym i solą. Imbir obrać ze skórki, opłukać, zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do mięsa. Następnie mięso natrzeć tymi przyprawami...

Zostało jeszcze 82% treści przepisu
a także 11 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7764 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się