Kruche ciasto, a na nim słodka mleczno-budyniowa masa z kawałkami soczystych brzoskwiń. Całość przed pieczeniem posypana jest płatkami migdałów - pycha :)
Ciasto pięknie się prezentuje na talerzu - ma złote barwy jesieni. Cudnie pachnie jak się piecze - po prostu kusi, kusi do zrobienia, a potem do jedzenia ;) Jest słodkie i uwielbiane przez dzieci.
To ciasto na każdą okazję! Jest idealne na niedzielne spotkanie z rodzinką, na urodziny, na imieniny, na Święta, na Andrzejki i na Sylwestra :)
Udanego wypieku i smacznego!
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 40 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 1 godzina |
Do mąki pszennej dodać margarynę, cukier, żółtka, proszek do pieczenia i sok z cytryny. Wszystko razem wymieszać i zagnieść kruche ciasto. Prostokątną formę o wymiarach 24 na 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Rozłożyć kruche ciasto, nakł...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 87 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
Ja używam tutaj tego zwykłego budyniu (na 1/2 litra mleka). Cieszę się, że serniczek się udał i smakował :)
W ubiegłym tygodniu upiekłam sernik z budyniem czekoladowym. PYSZNY!!! Wzięłam budyń na 3/4 litra mleka, ale również więcej o szklankę mleka.
Polecam ten sernik !!!
Mam pytanie: budyń ma być na pół litra czy 3/4 litra mleka?