Kiełbasa i piwo, to w przypadku potraw z grilla, często spotykana para. Wydaje się, że kaszanka, to taki gorszy rodzaj kiełbasy i pewnie tak jest, ale kaszanka wykonana według tego przepisu to niezbyt wyszukana, ale smaczna potrawa.

Do przygotowania kaszanki na grillu potrzebna będzie tacka aluminiowa, na której umieścimy kaszankę i dowolny rodzaj piwa. Tutaj można poeksperymentować, wybierając dowolne piwo jasne lub ciemne.

Piwo, którym będzie skrapiana potrawa z grilla nadaje kaszance specyficzny smak i aromat.

Polecamy i życzymy smacznego :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
1 kg kaszanki (6-8 sztuk)
...

Przygotowanie

Dużą aluminiową tackę posmarować olejem. Następnie położyć ją na rozgrzanym ruszcie, a na tacce rozłożyć kaszankę. Grillować pr...

Zostało jeszcze 71% treści przepisu oraz 11 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy. Twój może być pierwszy!