Kiełbasa i piwo, to w przypadku potraw z grilla, często spotykana para. Wydaje się, że kaszanka, to taki gorszy rodzaj kiełbasy i pewnie tak jest, ale kaszanka wykonana według tego przepisu to niezbyt wyszukana, ale smaczna potrawa.

Do przygotowania kaszanki na grillu potrzebna będzie tacka aluminiowa, na której umieścimy kaszankę i dowolny rodzaj piwa. Tutaj można poeksperymentować, wybierając dowolne piwo jasne lub ciemne.

Piwo, którym będzie skrapiana potrawa z grilla nadaje kaszance specyficzny smak i aromat.

Polecamy i życzymy smacznego :)

Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
100%
1 kg kaszanki (6-8 sztuk)
...

Przygotowanie

Dużą aluminiową tackę posmarować olejem. Następnie położyć ją na rozgrzanym ruszcie, a na tacce rozłożyć kaszankę. Grillować pr...

Zostało jeszcze 71% treści przepisu
a także 11 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7814 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się