Składniki

Około  kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Ciasto:
50 dag sera (półtłustego)
1 ½ szklanki mąki pszennej
...

Przygotowanie

Do miski przełożyć ser i rozgnieść go widelcem. Dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, jajka, cukier waniliowy i szczyptę soli. Całość razem wymieszać, zagnieść ciasto i uformować walki średnicy około 4 cm. Następnie pokroić na około 2 cm k...

Zostało jeszcze 77% treści przepisu
a także 21 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Załóż konto aby przeczytać cały przepis
oraz otrzymać dostęp do wszystkich 7826 przepisów, 1497 porad oraz 369 artykułów bez reklam.
Możesz testować extra.smaczny.pl przez 7 dni bez opłat i zobowiązań. Wystarczy adres email. Dostęp do przepisów otrzymasz od razu po założeniu konta.
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się
Zakładam konto testowe na 7 dni
za darmo bez żadnych zobowiązań
Mam już konto
Loguję się

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach
Energia:  kcal % GDA*
Białka:  g % GDA*
Węglowodany:  g % GDA*
Tłuszcze:  g % GDA*
Cholesterol:  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (7)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2017-11-14
Dorota
Autor przepisu

Czas przygotowania ciasta to około 10-15 minut, i potem zostaje tylko gotowanie: należy wodę zagotować (pod pokrywką będzie szybciej), potem wrzucamy pierogi, a gdy wypłyną (po około 1-2 minutach) gotujemy je jeszcze 2 minutki i już gotowe - powodzenia :)

2017-10-26
Zibi

Byloby super , gdyby jeszcze chociaż przybliżony czas wykonania został podany - tak , dla zupełnych laików jak ja :)

2017-10-19
Dorota
Autor przepisu

Też fajny pomysł na wykorzystanie ziemniaków z poprzedniego dnia :) To musi być dobre! Dziękuję za sprawdzony sposób i pozdrawiam :)

Pozostało: 4