Składniki
Na 3 porcje. Zmień
Około kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
Porcji: 3
2 opakowania ciasta francuskiego (2 x 27 dag)
Farsz z kapusty i grzybów:
15 dag kapusty kiszonej
10 dag pieczarek
... Przygotowanie
Gotowe za 1 godzina i 25 minut (w tym 1 godzina pracy).
Szczegóły
Praca: | 1 godzina |
Gotowanie/pieczenie: | 25 minut |
Bardzo łatwe wykonanie.
Tanie.
Kapustę kiszoną wypłukać i ugotować. Odcedzić i pokroić. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do pieczarek i razem smażyć. Następnie do pieczarek dodać kiszoną kapustę i razem jeszcze chwilkę...
Zostało jeszcze 76% treści przepisu oraz 5 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | W porcji (ok. 307 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
Robiłam dziś paszteciki.Wyszły poprostu pyszne!!!
Wyjedzie około 24 paszteciki. Można je zamrozić, ale potem należy poczekać, aż się rozmrożą i dopiero podgrzewać.
Mam jeszcze jedno pytanie.Czy paszteciki można mrozić? Jeśli tak to czy rozmrażając je można włożyć je do piekarnika lub mikrofali czy też pozwolić im samym rozmarznąć?