Pasta z makreli i serka wiejskiego to bardzo dobra, prosta oraz tania pasta do smarowania pieczywa.
To może niecodzienne połączenie ryby z serkiem, a do tego jeszcze musztarda, szczypiorek i orzeźwiający chrzan. Całość przyprawiona jest do smaku solą i pieprzem. Powstała pasta idealna jest do przygotowania kanapek na śniadanie lub kolację. Jej wyrazisty smak uzyskany jest tutaj z chrzanu i szczypiorku.
Taka pasta to idealna propozycja na zdrową, wiosenną i letnią kanapkę. To coś dla dbających o linię i o zdrowie :)
Pasta ta może posłużyć jako dodatek do kanapek, ale też jako samodzielna sałatka - mniam!
Zastosowane składniki gwarantują, że jej spożycie nie odbije się negatywnie na zdrowiu, a wręcz przeciwnie. Makrela, chudy wiejski serek oraz warzywa to przecież samo zdrowie!
Warto serwować naszym bliskim kanapki z tak wyśmienitą pastą, którą dodatkowo można stosować w diecie wysokobiałkowej.
Polecamy i życzymy smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Wędzoną makrelę dokładnie oczyścić z ości i przełożyć do miski. Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.
Do wędzonej makreli dodać serek wiejski, p...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |