Trzeba przyznać, że to bardzo ciekawa sałatka, gdzie połączono rybę i ser. Otrzymana potrawa charakteryzuje się dobrym smakiem i ładnie prezentuje się na stole.
Walory smakowe tej sałatki podnosi dodany ząbek czosnku, a dzięki czerwonej cebulce sałatka nabiera barw ;)
Ten przepis kulinarny ma jeszcze kilka zalet o których koniecznie należy wspomnieć. Zastępując półtłusty twaróg chudym serem, a śmietanę jogurtem naturalnym otrzymujemy, klasyczne danie dietetyczne. Także w ramach odchudzania można się na taką rybno-serową sałatkę light skusić :)
Nie bez znaczenia w przypadku niespodziewanych gości lub małej ilości czasu do przygotowania posiłku, pozostaje fakt, iż jest to niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu kompozycja kulinarna, którą może przygotować każdy, nawet początkujący kucharz. Tak więc, polecamy wszystkim trochę inaczej podaną makrelę!
Smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 15 minut |
Wędzoną makrelę dokładnie oczyścić z ości. Czosnek, czerwoną cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Do miski przełożyć wędzoną makrelę, twaróg, czosnek i śmietan...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 188 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |