Przepyszna, zdrowa i pożywna pasta na śniadanie i kolację.
Jest prosta i szybka do zrobienia. Ma ona ładny kolor i zachęca do zjedzenia, choćby jednej kanapeczki ;)
Taką pastę śmiało można też serwować na wielkanocnym stole. W tym celu trzeba użyć więcej jajek, np. 5. Po ugotowaniu jajka przekrawamy, białka jajek układamy na talerzyku, a żółtka ścieramy do miski z awokado. Przygotowujemy pastę jak w przepisie i gotową pastą faszerujemy białka jajek. Całość można posypać jeszcze szczypiorkiem lub kiełkami - pycha! A jak to pięknie wygląda?? ;)
Smacznego.
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 10 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 8 minut |
Oczekiwanie: | 15 minut |
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, opłukać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Czosnek obrać z łusek, opłukać i pokroić w małą kostkę. Posypać odrobiną soli i zmiażdżyć widelcem, aby czosnek puścił sok.
Awokado przekr...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 102 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |