Przepyszna, zdrowa i pożywna pasta na śniadanie i kolację.
Jest prosta i szybka do zrobienia. Ma ona ładny kolor i zachęca do zjedzenia, choćby jednej kanapeczki ;)
Taką pastę śmiało można też serwować na wielkanocnym stole. W tym celu trzeba użyć więcej jajek, np. 5. Po ugotowaniu jajka przekrawamy, białka jajek układamy na talerzyku, a żółtka ścieramy do miski z awokado. Przygotowujemy pastę jak w przepisie i gotową pastą faszerujemy białka jajek. Całość można posypać jeszcze szczypiorkiem lub kiełkami - pycha! A jak to pięknie wygląda?? ;)
Smacznego.
Składniki
kcal na porcję. SzczegółyPrzygotowanie
| Praca: | 10 minut |
| Gotowanie/pieczenie: | 8 minut |
| Oczekiwanie: | 15 minut |
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, opłukać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Czosnek obrać z łusek, opłukać i pokroić w małą kostkę. Posypać odrobiną soli i zmiażdżyć widelcem, aby czosnek puścił sok.
Awokado przekr...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
| W 100 gramach | W porcji (ok. 102 g) | ||
|---|---|---|---|
| Energia: | kcal |
kcal |
% GDA* |
| Białka: | g |
g |
% GDA* |
| Węglowodany: | g |
g |
% GDA* |
| Tłuszcze: | g |
g |
% GDA* |
| Cholesterol: | mg |
mg |
% ** |