Wyjątkowy w smaku gulasz z chudego mięsa wieprzowego jakim jest szynka :)
Oprócz mięsa w tym gulaszu dużo papryki, cebulki, czosnku, jest i aromatyczny wędzony boczek, orzeźwiający smak musztardy i przyprawy...
Plan z takiego fajnego mięsa był taki, że zrobię rolady. I tak mięso do rozbijania już rozkrojone, farsz gotowy, nitka w pogotowiu ;) a tu mięso ani drgnie pod młotkiem..., tak się uparło, że nie rozbije się i koniec!!
No to trudno "gdzie młotek nie może, tam nóż pomoże" :) I pokroiłam w grubą kostkę, obsmażyłam, a na koniec dodałam farsz do rolad ;) I wszedł naprawdę pyszny gulasz :)
To mięso, które nie chciało się rozbić - w gulaszu było wyjątkowo kruche i całość z tą musztardą rewelacyjnie smakowało. Gulasz z szynki miał to coś w sobie - każdy prosił o dokładkę! Pyszności :)
Zachęcam do spróbowania i życzę smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 30 minut |
Gotowanie/pieczenie: | 50 minut |
Mięso wieprzowe opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Oprószyć solą i czarnym pieprzem. Do rondla wlać olej i rozgrzać. Przełożyć mięso wieprzowe i zrumienić.
Czerwoną paprykę rozkroić, oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Cebulę obra...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 297 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |