Przedstawiamy kolejny fajny i sprawdzony pomysł na obiad. To soczysta łopatka wieprzowa w aromatycznych przyprawach, zrumieniona razem z cebulką i czerwoną papryką. Potem całość duszona do miękkości, na koniec zagęszczona i przyprawiona... mniam!
Przepis jest dość prosty i szybki do przygotowania. Kilka podstawowych składników wystarczy pokroić, podsmażyć, potem dusić i serwować... ;)
A taki kolorowy i smakowity gulasz można serwować na różne sposoby: można go podawać z ryżem, kaszą (jaką lubimy lub jaką mamy akurat w szafce), popularnymi ziemniaczkami, a także z grubym makaronem (dla zdrowia dobrze widziany jest oczywiście makaron razowy). Do tego zestawu serwujemy także zdrowe i chrupiące dodatki, np. kiszone ogórki, surówkę z kapusty pekińskiej lub z marchewki i jabłuszka - mniam.... no, i zrobiłam się głodna ;)
Ten gulasz to fajny pomysł na smaczny i dość szybki obiad! Warto też wiedzieć, że wychodzi go dużo... czyli gotujemy raz, a obiad możemy mieć na dwa dni ;)
To fajna propozycja obiadowa na każdą porę roku. Zimą można wzbogacić go dodatkowo o bardzo zdrowy czosnek, a latem gulasz serwujemy z chłodzącą mizerią... mmm mówię Wam - "niebo w gębie"!
Polecamy i życzymy smacznego :)
Składniki
Przygotowanie
Łopatkę wieprzową opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać do niej szczyptę cząbru, rozmarynu, pieprzu cayenne, pieprzu ziołowego i wymieszać. Do rondla przełożyć smalec i roztopić. Na rozgrzany smalec przełożyć pokrojone mięso i zrumieni...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |