Składniki

Na 6 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
2 kg papryki
Przyprawy:
liść laurowy
ziele angielskie
...

Przygotowanie

Gotowe za 1 godzina (w tym 30 minut pracy).
Praca:30 minut
Gotowanie/pieczenie:30 minut
Bardzo łatwe wykonanie.
Bardzo tanie.

Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki lub w ósemki i opłukać. Włożyć do czystych i suchych słoików.

Do każdego słoika włożyć liść laurowy, 3 ziarenka ziel...

Zostało jeszcze 77% treści przepisu oraz 10 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 834  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (50)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2018-09-13
Dorota
Autor przepisu

Dziękuję, trzeba będzie wypróbować ;) Pozdrawiam :)

2018-09-12
jan gajewski

Mój przepis jest następujący. 1 szklanka octu , 4 szklanki wody, 2 łyżki soli, 1 szklanka cukru, liść , ząbek czosnku, nie daję żadnego oleju gotuję od zagotowania 3 minuty. Zawsze jest super. POlecam

2017-10-19
Dorota
Autor przepisu

Dziękuję bardzo za ciekawy przepis, z chęcią wypróbuję. Pozdrawiam :)

Pozostało: 47