Kruche, słodkie i mocno orzechowe ciasto z owocami lata - słodkimi i bardzo aromatycznymi gruszkami - pycha!
To ciasto jest łatwe do przygotowania i dosyć szybkie :) Tutaj przy masie owocowej można wymieniać owoce bądź dodawać do masy gruszkowej - np. jabłka, brzoskwinie, jagody lub truskawki. Będzie kolorowo, owocowo i smacznie :)
Jest to takie typowe ciasto na lato i upały, bo z dużą ilością sezonowych owoców i bez czekolady i bez galaretki - także bez obaw, tutaj nic nam się nie rozleje, nie rozmaże, nie poplami, nie wyleje... Dlatego śmiało można je zabierać również na pikniki, przejażdżki rowerowe itd. Pakować do plecaka i w drogę! :)
Składniki
Przygotowanie
Praca: | 1 godzina |
Gotowanie/pieczenie: | 50 minut |
Oczekiwanie: | 1 godzina |
Do miski przesypać mielone orzechy włoskie, mąkę pszenną, mąkę pszenną pełnoziarnistą, kakao do ciast, proszek do pieczenia i całość razem wymieszać.
Masło utrzeć z żółtkami, cukrem trzcinowym, cukrem waniliowym i szczyptą soli, a następni...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | W porcji (ok. 104 g) | ||
---|---|---|---|
Energia: | kcal | kcal | % GDA* |
Białka: | g | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | mg | % ** |