Składniki

Na 14 porcji.
Około  kcal na porcję. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
2,5 kg mięsa razem, np.:
1,5 kg mięsa wieprzowego (łopatka, karkówka)
wołowego ok. 1/2 kg
wątróbki wieprzowej (nie więcej jak 30 dkg)
można dodatkowo dodać skórki ze słoniny 20 - 30 dkg, bo mają "klej", surowy boczek, podgardle... (mięsa wieprzowe daje "na oko")
...

Przygotowanie

Gotowe za 8 godzin (w tym 1 godzina i 30 minut pracy).
Praca:1 godzina i 30 minut
Gotowanie/pieczenie:5 godzin
Oczekiwanie:1 godzina i 30 minut
Średnia trudność wykonania.
Średni koszt.

Mięsa pokrajać na większe kawałki włożyć do garnka, dodać warzywa, liść i ziele. Zalać tak, żeby woda sięgała 2 cm poniżej poziomu mięsa. Zagotować, zmniejszyć płomień i gotować, żeby wywar lekko mrugał. Gotujemy ok. 3-4 godziny do miękkośc...

Zostało jeszcze 84% treści przepisu oraz 10 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto. Loguję się
Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.

Przepis należy do kategorii

Kalorie i wartości odżywcze

Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach W porcji (ok. 170  g)
Energia:  kcal  kcal % GDA*
Białka:  g  g % GDA*
Węglowodany:  g  g % GDA*
Tłuszcze:  g  g % GDA*
Cholesterol:  mg  mg % **
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono wg normy dla kobiety : energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100  g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300  mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli. Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.

Komentarze Smakowiczów (3)

Dodawanie komentarzy...

jest dostępne po zakupieniu abonamentu.
2010-03-03
Barbarka
Autor przepisu

210-220 st.C

2009-12-10
sylwia

W jakiej temp pieczemy ?

2009-01-01
Barbarka
Autor przepisu

Pasztet najbarsziej smakuje z chrzanem lub cwikla.