Składniki
Około kcal w 100 g. Szczegóły
Informacje o kaloriach i wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy abonamentu extra.smaczny.pl.
1 kg karkówki
1/2 kg piersi z kurczaka
20 dkg boczku ze skórą
1/2 kg wątróbki wieprzowej
1 marchew
... Przygotowanie
Łatwe wykonanie.
Średni koszt.
Mięso podsmażyć w kawałkach.
Wątróbkę pokroić w plastry, sparzyć wrzątkiem.
Do płaskiego szerokiego ronda włożyć mięso, wątróbkę, marchew obraną, pokrojoną na kawałki, pietruszkę i seler. Nie solić.
Dodać liść laurowy, jałowiec i ziele a...
Zostało jeszcze 84% treści przepisu oraz 7 zdjęć i informacje o kaloryczności i wartościach odżywczych.
Przepis jest dostępny po rejestracji.
Zarejestruj się i korzystaj z przepisów bez reklam*
Mam już konto.
Loguję się
* Po rejestracji darmowy, pełny dostęp do wszystkich 7849 przepisów, 1497 porad i 368 artykułów bez reklam przez 7 dni.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
Informacje o wartościach odżywczych są dostępne dla posiadaczy naszego abonamentu.
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | kcal | % GDA* |
Białka: | g | % GDA* |
Węglowodany: | g | % GDA* |
Tłuszcze: | g | % GDA* |
Cholesterol: | mg | % ** |
* procent zalecanego dziennego spożycia (GDA) obliczono
wg normy dla kobiety :
energia 2000 kcal, białka 50 g, węglowodany 100 g, tłuszcze 70 g.
** dla cholesterololu przyjęto dawkę uznawaną za bezpieczną na poziomie 300 mg.
Uwaga: Nie wszystkie składniki zostały uwzględnione w tabeli.
Kliknij "Pokaż szczegóły" aby wyświetlić szczegółowe informacje o kaloriach.
A ja, zamiast wkładać do słoików,piekę pasztet w piekarniku, w formach aluminiowych, po czym po ostygnięciu, po prostu zawijam w folię i mrożę.Myślę że ten sposób jest o wiele bezpieczniejszy.Nie raz, pasztet ze słoika musiałam wyrzucić, gdyż nie zawsze wieczko trzyma jak należy.