To przepis na wykonanie preparatu o właściwościach, które mogą pomóc w leczeniu chorób gardła i dróg oddechowych, a także w złagodzenie uporczywego i męczącego kaszlu.
W przepisie podano sposób na wyciągnięcie z młodych pędów sosny, soków które się tam znajdują...
Aby jakość i skuteczność wykonanego przez nas miodu sosnowego była jak najlepsza należy odpowiednio wybrać sosnowe pędy. Zbioru pędów najlepiej dokonać na przełomie kwietnia i maja. Powinny być w kolorze jasno zielonym. Ich długość nie powinna być większa niż 12 cm, dłuższe pędy mają mniej soku. Warto wybierać klejące się pędy, co oznacza, że zawartość soków jest w nich odpowiednio duża.
Miód sosnowy jest niesamowicie aromatyczny.
Udanej produkcji i zdrówka! :)
Składniki

Przygotowanie
Młode przyrosty sosny opłukać i przełożyć do garnka. Wlać wodę i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 2 godziny. Ostudzić i ostawić na 24 godziny.
Następnie przecedzić i odcisnąć. Do czystego garnka wlać płyn ...
Po upływie 7-dni możliwość wykupienia stałego abonamentu od 10,75 zł miesięcznie. Skorzystanie z darmowego dostępu nie zobowiązuje do zakupu.
Przepis należy do kategorii
Kalorie i wartości odżywcze
W 100 gramach | ||
---|---|---|
Energia: | ![]() |
![]() |
Białka: | ![]() |
![]() |
Węglowodany: | ![]() |
![]() |
Tłuszcze: | ![]() |
![]() |
Cholesterol: | ![]() |
![]() |